Ode aan het leven (solo)

In De Zwaan, een 18e eeuws kerkje in het hart van Middeleeuws Amersfoort, breng ik deze zomer met mijn foto’s een ode aan het leven. In deze verstilde ruimte  midden in de wereld, vertellen mijn foto’s ’n verhaal over het leven in al zijn facetten.

Kunstcafé Tertulia

Heb je zin in een boeiende gedachtenwisseling over kunst? Dan is het kunstcafé van Tertulia een aanrader.
Hierin neemt gespreksleider Juan Carlos Salvia, in samenspraak met gasten en publiek, het creatieve proces onder de loep. Zoals een beeldhouwer aan de slag gaat met een blok steen dat zijn geheimen nog niet prijs geeft, gaat hij al vragend op zoek naar essenties en verbanden.
Eerlijk is eerlijk: ik heb wel eens gedacht: wat zou het leuk zijn om mijn creatieve proces zo eens onder de loep te nemen. Dat gaat gebeuren in het kunstcafé op 16 maart. De andere gasten zijn keramiste Ria Pastoor en curator Diana Bokje. Het gesprek gaat over de stelling: zonder rouw geen kunst.

 

Rietveldpaviljoen Amersfoort
16 maart 2023
zaal open: 19 uur, programma: 19.30 – 20.30 uur
Entreekaarten à 5,- te reserveren via 033Fotostad

Rouw in Rietveldpaviljoen

Verdriet, gemis en rouw horen net zo bij het leven als bijvoorbeeld levenslust, Het Amersfoortse Rietveldpaviljoen wijdt er een expositie aan. Fotografen en beeldend kunstenaars tonen hun beleving van rouw en troost. Er is ook een werk van te zien van Beelden die spreken.

 

 

 

Expositie Rouw in Rietveldpaviljoen 

Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort

12 maart t/m 2 april

Openingstijden en activiteiten
zie 033fotostad.com

 

 

Door de barsten siert het leven

Kronkellijnen in een abstract beeld. Woorden over de
meanderende Eem. Op een tentoonstelling over het
Amersfoortse landschap zijn deze  foto en gedicht bij elkaar
gevoegd. Het smaakte voor de makers naar meer.
Het resultaat? Dat is te zien in de tentoonstelling Door de barsten siert het leven. Het is een reis naar verrassende plaatsen in verleden, heden én toekomst!

Brochure bestellen? 
Thuis alle werken nog eens rustig beleven? Een dichtregel proeven, en nog eens? Van de tentoonstelling is een brochure gemaakt.

Praktische informatie
21 x 21 blz., 32 pag
full color

Interesse? 
-app je naam en adres naar 17 08 00 06
-ik app je een betaalverzoek
-als het bedrag op de rekening staat, doe ik de brochure op de post.

Veel plezier ermee!

 

 

Keiheilig

Welke plaatsen in Amersfoort zijn voor jou heilig? Dat is het thema van de fotowedstrijd ter ere van 10 jaar stadskerk in Amersfoort. Dit is een van de geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling in De Zwaan. Deze foto wordt ook gepubliceerd in het jubileumboek.

Art Nigde, Turkey

Paintings, photographs of digital art: artists from all over the world show in this exhibition their image-language. Curator Safa Büte brought all these artworks together in a beautiful medieval church.

 

 

‘Beelden die spreken’ was invited to participate. This is one of the works that can be seen in Turkey.

 

Rondje Kunst en Beweging

Fotografencafé Amersfoort tovert tijdens ‘Rondje Kunst en Beweginf’ haar stamkroeg Halewijn op De Hof in Amersfoort om tot Frans fotocafé. Deze week is er een filmpje te zien van mijn nieuwe werken uit 2021.

 

 

 

Just an other brick in the wall; solo Midac, Italy

Medieval citywalls have lost their original function of protection against enemys.  The beauty of the stones remain. Due to wind and rain, the carves in the stones stil tell stories about protection, struggle, coldsweat, courageous actions, winning and freedom. Digital artwork is showing these stories.

The exhibition is the result of an artist in residency in Museo Midac (Belforte del Chienti, Italy) and MAC Leusden, both musea for contemporary art.

When I choose this theme in 2018, citywalls were just for fun: freezones for walking the dog, wandering during a break with colleagues or hanging around with friends. For all of us it was a certainty that the medieval problems that necessitated the wall had been overcome forever. Now, in these times of corana, how to protect individuals and society is in the center of actuality again. Maybe we even should wish that medieval solutions as a wall could help.

 

 

 

Ventipertrenta 2020, Italië

Ook dit jaar heeft ‘Beelden die spreken’ deelgenomen aan de wereldwijde wedstrijd Ventipertrenta van Midac, museum voor moderne kunst in Belforte del Chienti (It).

klik hier voor alle inzendingen.