Door de barsten siert het leven

Kronkellijnen in een abstract beeld. Woorden over de
meanderende Eem. Op een tentoonstelling over het
Amersfoortse landschap zijn deze  foto en gedicht bij elkaar
gevoegd. Het smaakte voor de makers naar meer.
Het resultaat? Dat is te zien in de tentoonstelling Door de barsten siert het leven. Het is een reis naar verrassende plaatsen in verleden, heden én toekomst!

Brochure bestellen? 
Thuis alle werken nog eens rustig beleven? Een dichtregel proeven, en nog eens? Van de tentoonstelling is een brochure gemaakt.

Praktische informatie
21 x 21 blz., 32 pag
full color

Interesse? 
-app je naam en adres naar 17 08 00 06
-ik app je een betaalverzoek
-als het bedrag op de rekening staat, doe ik de brochure op de post.

Veel plezier ermee!

 

 

Keiheilig

Welke plaatsen in Amersfoort zijn voor jou heilig? Dat is het thema van de fotowedstrijd ter ere van 10 jaar stadskerk in Amersfoort. Dit is een van de geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling in De Zwaan. Deze foto wordt ook gepubliceerd in het jubileumboek.

Art Nigde, Turkey

Paintings, photographs of digital art: artists from all over the world show in this exhibition their image-language. Curator Safa Büte brought all these artworks together in a beautiful medieval church.

 

 

‘Beelden die spreken’ was invited to participate. This is one of the works that can be seen in Turkey.

 

Rondje Kunst en Beweging

Fotografencafé Amersfoort tovert tijdens ‘Rondje Kunst en Beweginf’ haar stamkroeg Halewijn op De Hof in Amersfoort om tot Frans fotocafé. Deze week is er een filmpje te zien van mijn nieuwe werken uit 2021.

 

 

 

Just an other brick in the wall; solo Midac, Italy

Medieval citywalls have lost their original function of protection against enemys.  The beauty of the stones remain. Due to wind and rain, the carves in the stones stil tell stories about protection, struggle, coldsweat, courageous actions, winning and freedom. Digital artwork is showing these stories.

The exhibition is the result of an artist in residency in Museo Midac (Belforte del Chienti, Italy) and MAC Leusden, both musea for contemporary art.

When I choose this theme in 2018, citywalls were just for fun: freezones for walking the dog, wandering during a break with colleagues or hanging around with friends. For all of us it was a certainty that the medieval problems that necessitated the wall had been overcome forever. Now, in these times of corana, how to protect individuals and society is in the center of actuality again. Maybe we even should wish that medieval solutions as a wall could help.

 

 

 

Ventipertrenta 2020, Italië

Ook dit jaar heeft ‘Beelden die spreken’ deelgenomen aan de wereldwijde wedstrijd Ventipertrenta van Midac, museum voor moderne kunst in Belforte del Chienti (It).

klik hier voor alle inzendingen.

 

Just an other brick in the wall, solo MAC House Leusden

Just an other brick in the wall

M.A.C. House, museum hedendaagse kunst Leusden
Dalmatië 5
3831 EE Leusden

De tentoonstelling is open op
-vrijdagmiddag 1 oktober, van 2 tot half 5         aanmelden
-zaterdagmiddag 23 oktober,       ,,                       aanmelden
-zondagmiddag 14 november,      ,,                       aanmelden
-vrijdagmiddag 12 december        ,,                       aanmelden

Heleen is dan ook aanwezig.
Het M.A.C. House houdt de corona-maatregelen in ere (maximaal 12 bezoekers). Graag aanmelden.

De tentoonstelling is van 1 oktober t/m 30 december.

Over de tentoonstelling
In de Middeleeuwen bouwden steden muren om zichzelf te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Deze functie is niet meer van deze tijd. De schoonheid van de stenen is gebleven.

Weer en wind hebben krassen in de stenen gekerfd. Het is alsof de stenen zo nog steeds verhalen vertellen van bescherming, strijd, angstzweet, heldenmoed, overwinnen en vrijheid. De digitale kunstwerken laten deze verhalen zien.

De tentoonstelling komt voort uit de artist of residency in het Italiaanse Midac in Belforte del Chienti, én MAC Leusden, beide musea voor hedendaagse kunst.

Toen ik in 2018 het thema ‘stadsmuren’ koos, hadden ze puur een recreatieve functie: vrijzones om met de hond de wandelen, met collega’s tijdens de lunchpauze een ommetje te maken of rondhangen met vrienden. Iedereen leefde in de onwrikbare overtuiging dat de problemen die aanleiding waren voor de bouw van de muur, voorgoed overwonnen waren. Nu, in deze tijden van corona, staat bescherming van burgers en de samenleving weer in het middelpunt van de belangstelling. Misscien zouden we wel willen dat Middeleeuwse oplossingen als een muur zouden helpen.

Expositie Pastorie Hoogland

Vroeger huisde er de pastoor, nu is de pastorie in Hoogland een cultureel centrum voor onder andere tentoonstellingen. In de ruime, lichte (en overdekte) binnenplaats zijn nu mijn foto’s te zien. De foto’s die in Italië gewonnen hebben zijn te zien, nieuwe werk natuurlijk en ook ander moois uit mijn portfolio. Er is ook werk van Suzanne Compaan en Sophie Colpa geïnspireerd op mijn foto’s.

(onder de diaserie gaat de tekst verder)

Op vrijdagavond 17 januari hebben we de kunst gevierd. Suzanne en Sophie hebben wat vertelt over hun kunstwerken en Heleen heeft een verteld hoe ze de foto’s maakt en bewerkt. Dichter Henk de Klerk liet een van de gedichten horen die hij bij de foto’s -romans in dundruk in zijn woorden -heeft geschreven. Hoe klinken al die beelden. Dat lieten Heleen van Michiel Buursen horen op de piano. Heerlijk om kunst uit verschillende disciplines samen te brengen en zo de beleving te versterken!

Kleurrijk Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Origamikunstenaar Martin Sale Brouwer organiseerde in zijn geboortestad een open lucht kunstroute. Bijna een jaar lang sierden werken van kunstenaars van Leeuwarden en daarbuiten de sfeervolle steegjes in de oude binnenstad.