Just an other brick in the wall, solo MAC House Leusden

Just an other brick in the wall

M.A.C. House, museum hedendaagse kunst Leusden
Dalmatië 5
3831 EE Leusden

De tentoonstelling is open op
-vrijdagmiddag 1 oktober, van 2 tot half 5         aanmelden
-zaterdagmiddag 23 oktober,       ,,                       aanmelden
-zondagmiddag 14 november,      ,,                       aanmelden
-vrijdagmiddag 12 december        ,,                       aanmelden

Heleen is dan ook aanwezig.
Het M.A.C. House houdt de corona-maatregelen in ere (maximaal 12 bezoekers). Graag aanmelden.

De tentoonstelling is van 1 oktober t/m 30 december.

Over de tentoonstelling
In de Middeleeuwen bouwden steden muren om zichzelf te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Deze functie is niet meer van deze tijd. De schoonheid van de stenen is gebleven.

Weer en wind hebben krassen in de stenen gekerfd. Het is alsof de stenen zo nog steeds verhalen vertellen van bescherming, strijd, angstzweet, heldenmoed, overwinnen en vrijheid. De digitale kunstwerken laten deze verhalen zien.

De tentoonstelling komt voort uit de artist of residency in het Italiaanse Midac in Belforte del Chienti, én MAC Leusden, beide musea voor hedendaagse kunst.

Toen ik in 2018 het thema ‘stadsmuren’ koos, hadden ze puur een recreatieve functie: vrijzones om met de hond de wandelen, met collega’s tijdens de lunchpauze een ommetje te maken of rondhangen met vrienden. Iedereen leefde in de onwrikbare overtuiging dat de problemen die aanleiding waren voor de bouw van de muur, voorgoed overwonnen waren. Nu, in deze tijden van corona, staat bescherming van burgers en de samenleving weer in het middelpunt van de belangstelling. Misscien zouden we wel willen dat Middeleeuwse oplossingen als een muur zouden helpen.