Just an other brick in the wall, internationale duotentoonstelling

Angstzweet en heldenmoed
in klei en zand gegoten
versteend verlangen

Zo staat te lezen in een gedicht bij de tentoonstelling ‘Just an other brick in the wal’, over standsmuren. Hun verdedigingsfunctie hebben ze allang verloren, hun aantrekkingskracht is er niet minder om. Waar zit ‘m dat in? 

 Die vraag heb ik onderzocht met mijn fototoestel in de aanslag. Mijn ogen werden onweerstaanbaar getrokken naar stenen met schrammen, butsen en scheuren ontstaan door eeuwenlang weer en wind te trotseren. Het is zo alsof de stenen voorbije verhalen vertellen over aanvallen, bescherming, veiligheid, strijd en overwinning. Alhoewel, voorbij? In deze pandemie zijn al deze gevoelens rondom bestaansonzekerheid weer springlevend.

In de tentoonstelling ‘Just an other brick in the wall’ zijn deze verhalen in abstracte beelden te ervaren. Het is een duo-tentoonstelling: najaar 2021 in M.A.C. House Leusden en voorjaar 22 in museo Midac in het Italiaanse Belforte del Chienti. Beide musea zijn participanten in het internationale netwerk Terra dell’arte.
Het project en de tentoonstellingen hoorden bij de 1e prijs in Ventipertrenta 2019, een internationale wedstrijd digitale kunst. 

Meer over de aanleiding voor dit project? Klik hier >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.