2018: Movements, de dansworkshop

De in Nederland woonachtig Japanse choreograaf/danser Kenzo Kusuda onthult de poëzie van het dansend lichaam. Kusuda neemt de toeschouwer mee naar een wereld vol fantasie. Zijn werk is bezield door een mystieke schoonheid die zich voorbij onze fysieke

waarneming bevind. Met slechts de bewegingen van het lichaam op een bijna leeg toneel is hij in staat datgene te onthullen dat onzichtbaar is.”
 Danstheater Korzo, Den Haag

Als ik Kenzo Kusuda zie dansen, krijg ik zin om mee te doen. Ik ben niet de enige. Op 27 mei kan dat. Dan geeft Kenzo na de voorstelling een dansworkshop over hoe je dat doet: het onzichtbare leven in blazen. Anders gezegd: vitalizing the invisible.

Het idee voor de workshop is een paar jaar geleden ontstaan. Kenzo stuurt een uitnodiging rond voor ’n workshop. Ik zie het nog niet voor me, dansen vanuit mijn rolstoel. “Er is heel veel wat je zittend kunt doen, en dat wil ik je wel leren”, is Kenzo’s reactie. Dat heeft de workshop wel bewezen. Zittend of staand, bulkend van energie of vitaliteit als schaars goed, jong of oud, iedereen heeft meegedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.