2018: Movements, de voorstelling

Dansen

‘Wat maak ik eigenlijk veel foto’s die me doen denken aan dansen en vrijheid van bewegen.’ Die constatering is de start van de dansvoorstelling met Kenzo Kusuda. Deze Japanse danser en choreograaf woont sinds een aantal jaren in Nederland en laat zijn publiek genieten van de werelden

die hij in zijn dans tevoorschijn tovert. Werelden vol humor, kracht, wijsheid en verwondering. Werelden die je nooit meer vergeet als je ze eenmaal gezien hebt.

Op 27 mei danst Kenzo bij de film die Ewout van Roon van mijn dansfoto’s gemaakt heeft. Ewout maakt prachtige videofilms, vaak over kunst. Met dit medium brengt hij schoonheid tot leven.

Wat is dansen zonder muziek? Die er er dan ook op 27 mei. Samen met pianist Michiel Buursen improviseer ik op de piano, het instrument dat ons alletwee van kinds af aan heeft betoverd.

De locatie heeft zich vanzelf aangediend. Vanaf het allereerste idee is Frame.de.galerie enthousiast. Zoals ik bij mijn eerste tentoonstelling al gewend was, buitelt ook nu het ene idee over het andere. En Andrea Scharroo en Lia Everhardus helpen  enthousiast en vakbekwaam om de kar te trekken.

Het was een fantastisch feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.