Blog

Roman in dundruk

 

Roman in dundruk? Ja, zo typeert dichter Henk de Klerck ‘Beelden die spreken’ op de Kunstavond in Hoogland. Elke keer als hij naar de foto’s kijkt, ontdekt hij nieuwe lagen. Er komen als vanzelf romanfiguren tevoorschijn en daarna hele verhalen. In dit blogbericht staan foto’s waar verhalen in verstopt zitten. Ga jij dat schrijven? Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2019: Artist in residency Italië

In ‘t donker kruipen we tegen de stijle rots omhoog. Gaan we wel naar Belforte del Chienti? Nergens is een teken van leven. Ja, toch, enkele huizen en een vrouw die haar hondje uitlaat. Palazzo Bonfransceschi. Ja, ze weet waar dat is. Ach, ze loopt wel even mee.
Ze wijst naar een oude houten poort. Nog voor we uit de auto zijn, zwaait die open en komen Alfonso en Eliza naar buiten We zijn gearriveerd. Mijn residency, de prijs voor de eerste plaats in Ventipertrenta 2018,  is begonnen!

En dan volgt een week vol kunst, verhalen,

(meer…)

De menselijke conditie in id_art festival

Dat is het thema van het id_art festival 2019 van het Italiaanse Museo Midac.  Existentiële eenzaamheid is dan vaak de eerste associatie. Een passie hebben, die delen met anderen, samen spelen, zo is existentiële eenzaamheid vloeibaar te maken. ‘Ode to playing’ is dan ook het motto van mijn inzending.  Ewout van Roon heeft een video gemaakt van mijn foto’s. En de pianoklanken? Ook een van mijn passies en het is een mooie zoektocht om het met de beelden te combineren.

Ventipertrenta 2018 en 2019: twee keer de 1e prijs!

Ventipertrenta 2018

 

“Heleen, kijk eens op internet, op de site van Midac!” Aan de toon van Margareth (directeur van M.A.C. House, museum voor moderne kunst Leusden) hoor ik dat er leuk nieuws is van dit Italiaanse museum voor moderne kunst. Ik heb meegedaan aan de wedstrijd Ventipertrenta 2018 met een jury uit het wereldwijde netwerk van het museum.

1e prijs 2018 

Op de site staat een video waarin de winnaars bekend worden gemaakt. De publieksprijs, de derde prijs, de tweede prijs. Zou ik  buiten de prijzen vallen? Dat zou me, eerlijk gezegd, tegenvallen. Maar dan hoor ik mijn naam, uitgesproken met een Italiaanse  tongval.

(meer…)