Blog

Welke ode brengen de bezoekers?

In de zomer van 2023 brachten mijn foto’s een ode aan het leven in de prachtige oude Lutherse kerk in hartje Amersfoort. Vele bezoekers hebben hún ode aan het leven achter gelaten.  


Kijken met de ogen van paarden

zacht en open
lief en trouw
               Juna, 5 jaar

Leven in het hier en nu

Inspirerende dagen met vrienden

Open kijken

Lees verder

Artquake-12: Do not loose your hope

This year I’ll participate again in an Artquake-exhibition in Anatolia in Turkey. Now the thema is: Do not loose your hope. A Turkish newspaper wrote about it and about my photography. Here you can read the questions and answers in English. It is great to participate again, and also to give words to how I experience creating.

Who do you think is the artist?
As I see it, I’m part of the creating process, I do my own things with what already exists. I transform the existing into something new and in that sense it’s original.

Lees verder

Ode aan het leven, opening

Eén groot, warm feest. Zo kijk ik terug op de opening van ‘Ode aan het leven’. Een ode in alle opzichten: de warme sfeer, ontmoetingen, soms onverwacht, zoals met kijkers die er ook op mijn eerste tentoonstelling waren, de warme vrije klanken van de Bechstein piano, een theateract met ijsblokjes die smolten, Latijns-Amerikaanse passie met ’n vleugje weemoed, en dat alles temidden van mijn foto’s, die zelf een ode aan het leven brengen. In het boek bij de tentoonstelling hebben de beelden ook nog woorden gekregen die er weer een nieuwe laag aan toevoegen. Zo hebben we met elkaar het leven gevierd!

Ode aan het leven, tentoonstelling in Amersfoortse Zwaan

De tentoonstelling is een samenwerking van beelden die spreken, stadsdominee Diederiek van Loo en Andrea Scharroo, de vrouw achter Frame.de.galerie. 
Vorig jaar deed ik in De Zwaan mee aan de expositie ‘Keiheilig’. Diederiek vroeg of ik er dit jaar solo zou willen exposeren. Over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken.  De Zwaan ligt verscholen in de drukste winkelstraat van Amersfoort. Het is een verstilde plek met sober interieur. Het nodigt uit om de beslommeringen van alle dag even achter te laten. 
De activiteiten van de stadsdominee -lezingen, concerten en tentoonstellingen- nodigen daar ook toe uit. Zo is de kerk een pleisterplaats voor iedereen. 
Mijn allereerste tentoonstelling was in Frame.de.galerie. Andrea had bij m’n fotocoach Jos Ruijssenaars een paar foto’s gezien en wilde die wel exposeren. Dat werd mijn eerste expositie. Wat een feest! 
Nu hebben we met zijn drieën, in een plezierige samenwerking, de schouders gezet onder Ode aan het leven! 

Waar rouw jij om?

Rouw, het verwerken van een groot verlies, hoort onvermijdelijk bij het leven. Het is ingrijpend om afscheid te moeten nemen van een dierbare, van gezondheid of van een diep gekoesterde wens. Iedereen rouwt op zijn eigen manier  en vaak gaat het samen met emoties als het nog niet kunnen bevatten, machteloze boosheid, intens verdriet en de vechtlust om iets van het leven te maken. In het voorjaar van 2023 hebben in een tentoonstelling in het Rietveldpaviljoen  21 beeldend kunstenaars en 11 fotografen laten zien waar zij om rouwen. De bezoeker kan zo herkenning vinden, en troost. Dit werk was er te zien van Beelden die spreken

Nominatie Leonardo da Vinci prijs

Ernstig kijkt zijn borstbeeld de wereld in. Ruim 100 x.
Is Leonardo da Vinci  in gepeins verzonken over nieuwe ideeën? Of is hij onder de indruk van de genomineerden van de prijs die naar hem vernoemd is?
Hoe het ook is, curator Marcello Russo wilde makers van hedendaagse kunst helpen om hun werk internationaal bekendheid te geven en nomineerde een aantal van hen voor de Leonardo da Vinci prijs.

Van beelden die spreken is de foto hierboven genomineerd en in het boek opgenomen. De nominaties zijn in het voorjaar van 2023 bekend gemaakt in Milaan.

In a Turkeys newspaper, about my art at Art Nigde

In spring 2022 I had to honour to participate in an international group exhibition in Catalonia in Turky. A Turkeys newspaper wrote about my work. Here you can read some of the beautiful questions and my answers, in English.

Which theme do you use most in your works?
Discovering hidden beauty in worn out materials.

Lees verder

Just an other brick in the wall?

10 mei 2022: kunstliefhebbers hebben zich, ondanks de heftige regen, verzameld in museo Midac in het Italiaanse Belforte del Chienti. Vandaag is eindelijk de opening van de tentoonstelling ‘Just an other brick in the wall?

De bezoekers zijn verwonderd over de krachtige beelden die in willekeurige 

Lees verder