Beeld en klank

Foto’s die de verbeeldingen prikkelen, dagen me uit om er op de piano klanken bij te laten ontstaan. Beeld en klanken in een dans van zoeken en vinden.  

Movements, vrijheid van bewegen

“Wat zou het mooi zijn als de Japanse danser en choreograaf Kenzo Kusuda een keer bij mijn foto’s zou willen dansen, en dat ik daarbij ga improviseren op de piano.” Een keer eerder kwam dit toevallig tot stand in het atelier van Maria Blaisse en ik was meteen verkocht. Het intuïtieve creëren Dat is een lang gekoesterde wens. Hoe Kenzo onzichtbare werelden zichtbaar maakt en vitaliseert, het raakt me diep. 
Als ik het Kenzo voorstel, is hij er enthousiast voor te vinden.  In mei 2019 is het zover! Dan danst Kenzo bij een film die Ewout van Roon van mijn foto’s heeft gemaakt. De piano-improvisaties zijn van pianist Michiel Buursen en mijzelf. 

 

 

Id_art videofestival Midac (Italië)

Deze film was te zien tijdens het internationale id_art festival in museo Midac, Belforde del Chienti (It). Dit jaar was het thema existentiële eenzaamheid. Ik heb het ingevuld als ode aan vrij spelen. Dat genereert energie en plezier en dat is een goede basis voor samenzijn met jezelf en anderen. 

Ewout van Roon heeft de foto’s bewerkt tot video. Deze video is ook een van de zeven scenes in de film Movements. 

 

 

Onweer!

Mineke Gravers laat zich bij haar schilderen inspireren door de natuur. Zo schildert ze de prachtige luchten van onweer. Anno Schrijvers maakte er een trailer van. Aan mij de eer om er pianoklanken bij te improviseren. 
Het filmpje was te zien op een drukbezochte groepstentoonstelling in Münster. Daar waren ook wolkenwerken van fotograaf Jos Ruijsenaars en schilderes Hana Vendlova. Deze tentoonstelling komt in 2021 naar Nederland.