Midac (It)

In de Middeleeuwen werd het Italiaanse Belforte del Chienti, net zoals veel andere stadjes in Europa, geteisterd door de pest. Buiten de stadsmuren werd voor pestlijders een kerkje gebouwd. Hier konden zij herstellen of sterven. Het was ook de plek waar vreemdelingen moesten verblijven totdat duidelijk was dat ze de pest niet hadden. Pas dan mochten ze de stadsmuur passeren. 
In dit kerkje biedt nu onderdak aan het MIDAC, een museum voor moderne kunst van de wereldwijde stichting Terra dell’arte. 

Ventipertrenta
In 2018 heb ik twee foto’s ingestuurd voor de wedstrijd Ventipertranta. Tot mijn grote verrassing heeft de wereldwijde foto’s aan deze foto’s de eerste prijs toegekend.       lees meer > 

Id-art festival 2019
De moderne mens en eenzaamheid. Dat is in 2019 het thema van foto- en videofestival in museum Midac. 
‘Beelden die spreken’ heeft hieraan meegedaan met de foto’s en video hieronder. Rode draad is: vrij spelen. Nog niet eerder in de geschiedenis hebben we zoveel vrije tijd gehad. Deze tijd vult zich al snel met vaste activiteiten of sociale verplichtingen. Vrij spelen, zonder verwachtingen of vooropgezet doel schiet er gemakkelijk bij in. Vrij spelen juist voor verbinding en is daarmee een sterk wapen  tegen existentiële eenzaamheid.  

Movements (MO02) - Heleen van Tilburg