Ventipertrenta 2018 en 2019

Ventipertrenta 2018 

 

Dit beeld won in 2018 de eerste plaats in de internationale wedstrijd Ventipertrenta van Midac, museum voor moderne kunst in het Italiaanse Belforte del Chienti.
De prijs bestond uit een artist in residency in Belforte én een solotentoonstelling in Midac. Die is in 2022. 

In het juryrapport staat: “Heleen van Tilburg heeft zeer hoge vaardigheden in observeren en uitvoeren. Daaruit blijkt de totale controle over het gekozen artistieke medium. Ze heeft de absolute vaardigheid om iets dat tot de reële wereld behoort te transformeren tot abstracte kunst. Het uiteindelijke resultaat is excellent.”  

 

 

Ventipertrenta 2019
Met onderstaande afbeeldingen won in in diezelfde wedstrijd in 2019 de eerste plaats. Deze werken zijn in de solotentoonstelling te zien. 

Id-art festival 2019
De moderne mens en eenzaamheid. Dat is in 2019 het thema van foto- en videofestival in museum Midac. 
‘Beelden die spreken’ heeft hieraan meegedaan met de foto’s en video hieronder. Rode draad is: vrij spelen. Nog niet eerder in de geschiedenis hebben we zoveel vrije tijd gehad. Deze tijd vult zich al snel met vaste activiteiten of sociale verplichtingen. Vrij spelen, zonder verwachtingen of vooropgezet doel schiet er gemakkelijk bij in. Vrij spelen juist voor verbinding en is daarmee een sterk wapen  tegen existentiële eenzaamheid.  

Movements (MO02) - Heleen van Tilburg